Indulcitorii naturali, ajutoare digestive de nadejde

Mierea de albine

Indulcitor ideal pentru ceai, lapte, cafea, suc. Nu poate fi folosita la prepararea unor prajituri, nici a cozonacilor, (aluatul indulcit cu miere nu creste), preparata termic la 70 grade devine toxica.

Zaharul brut; granule ca zaharul obisnuit dar sunt inchise la culoare. Pentru gatit se comporta ca si cel obisnuit, dar are punctul de topire mai jos, face mai putina spuma.

Lamaia

Sucul stimuleaza pofta de mancare. 2 lingurite de suc, neindulcit cu 1 pahar de apa, se bea inainte de masa cu ½ de ora, ajuta la stimularea fluxului de saliva si a sucurilor gastrice..

Lactat de magneziu si vitamina B6

Carente de magneziu si vitamin B6, datorate alimentatiei dezechilibrate, efort fizic, stres, anxietate,astenie, insomnie, spasmofilie, palpitatii.

Maca

O planta cu radacina robusta care creste pe platourile alpine din Peru, face parte din gama nutraceutice innovatics. Reface echilibrul organismului, intareste sistemul imunitar, un tonic fizic si mental, actiune asupra sistemului endocrin, reduce disconfortul fizic si emotional asociat cu sindromul premenstrual si cu menopauza.

Macerat de usturoi

2 catei de usturoi pisati se macereaza o saptamana in 250ml. vin alb natural. Se bea cate 1 lingurita dimineata 3 saptamani

Macris

Frunzele lui stimuleaza digestia, efect detoxifiant,neutralizeaza otravurile preluate din mediul inconjurator, pareze ale nervilor periferici, adjuvant in hemiplegie (1/2 pahar de suc dimineata si seara, timp de 2 saptamani cu una de pauza). Ratia maxima zilnica pentru un adult este de 70-100 g., peste aceasta doza apar fenomene de demineralizare, tulburari digestive, ameteli, tulburari nervoase.

One response to “Indulcitorii naturali, ajutoare digestive de nadejde

Leave a comment