Producatoarea de sapunuri din Correggio

Leonarda Cianciulli (14 aprilie 1894 – 15 octombrie 1970)
Cunoscuta sub numele de „Producatoarea de sapunuri din Correggio”, Leonarda a omorat 3 femei in Correggio intre anii 1939 si 1940. Pana aici nimic special, dar ce a facut cu corpurile victimelor este intradevar de neconceput.

Leonarda Cianciulli 2Leonarda s-a nascut in Montella, un orasel mic foarte greu de suportat pentru o fetita. A incercat de 2 ori sa se sinucida, dar familia nu i-a permis acest lucru. In 1917 s-a casatorit cu un functionar al primariei in ciuda dorintelor familiei. Cuplul s-a mutat in 1921 in orasul natal al sotului unde acesta a fost incarcerat pentru frauda 6 ani mai tarziu. Dupa terminarea sentintei cuplul s-a mutat iar si iar pana cand au ajuns in Correggio unde Leonarda a deschis un mic magazin de sapunuri.
Dupa 17 sarcini dintre care 3 avorturi spontane si 10 decedati in copilarie, Leonarda a devenit foarte grijulie cu cei 4 ramasi. Frica ei a fost alimentata si de o ghicitoare care i-a prezis ca toti copiii ei vor muri. Dupa un timp a decis sa mearga la alta ghicitoare care i-a prezis ca vede in mana dreapa inchisoare si in mana stanga un azil penal. Fiind o femeie superstitioasa a luat de bune toate prezicerile.

Producatoarea de sapunuri din CorreggioIn 1939 fiul cel mare, Giuseppe s-a inrolat in armata italiana in pregatirea pentru cel de-al doilea razboi mondial. Pentru a-l apara a ajuns la concluzia ca are nevoie de sacrificii umane. A gasit victime, 3 vecine de varste medii.
Prima victima a fost drogata cu un pahar de vin si omorata cu un topor. Dupa ce a ciopartit-o a pus bucatile la fiert in soda caustica. Sangele coagulat l-a pus la cuptor dupa care l-a amestecat cu faina, zahar, ciocolata, lapte si oua pentru a face biscuiti cu care le-a servit pe urmatoarele victime.
A doua victima a primit acelasi tratament ca si prima. A trea in schimb, a fost facuta sapun. In timp ce bucatile din victima fierbeau a adaugat apa de colonie pentru a face un sapun cremos pe care sa il puna la vanzare.
Cumnata Leonardei a fost cea care a suspectat ca ceva este in neregula si a mers la politie pentru a-i convinge pe acestia sa inceapa investigatiile. Dupa un scurt timp, Leonarda a fost arestata si a confesat toate omorurile. A fost gasita vinovata si trimisa 30 in inchisoare si 3 ani in azil penal. Leonarda a decedat in azilul penal din pricina unui atac cerebral in 1970.

3 responses to “Producatoarea de sapunuri din Correggio

Leave a comment